Anmeldelser & omtaler

Anmeldelse fra bogsyn.dk

Februar 2015

Lørdag 7/2-15  var der bogsignering i Superbrugsen i Bjæverskov.

Interessen var stor, og mange ville gerne tale om skriveforløbet og sige tillykke med udgivelsen. Ud over den hyggelige snak, blev der også solgt en bog hvert 20ende minut, så der var ikke mange bøger tilbage om eftermiddagen.


Dødens Landevej kan også købes på mange hjemmesider som trykt bog, men også som e-bog.

Interview til Kanal Roskilde 2015:

Tak til Ruth Augustinussen og Kanal Roskilde.

Jeg ser frem til yderligere samarbejde i fremtiden.

Og var det ikke for Kirsten Rossle, så var dette  ikke sket så hurtigt. 

Verden er lille.

Tak til Steen Wisler i Haslev Boghandel for en hyggelig lørdag d.16. maj 2015. Jeg håber, vi kan gentage eventen til efteråret.

Det blev ikke til så meget salg denne dag, men flere kom forbi til en snak om arbejdet med bogen.

September 2019:

Tak til Bjæverskov Medborgerhus for en dejlig aften, hvor jeg fik fortalt om tilblivelsen af Dødens Landevej / en roman.

Hvad skal man overveje, hvor meget skal man researche, karakterbeskrivelser og meget mere. 

Mogens Wenzel Andreasen

Forfatter, cand. pæd.


En meget overraskende bog!

Sisse Hansen debuterer, 42 år gammel, med en højst usædvanlig roman, der foregår i et miljø, næppe mange danske forfattere har beskæftiget sig med.

Hovedpersonen, Kassandra, er i begyndelsen af 30’erne, uddannet sygeplejerske og sammen med en halv snes andre kvinder og mænd udsendt til Bolivia for at hjælpe fattige børn, der har brug for undervisning og lægehjælp.

Det begynder som en meget positiv oplevelse – danskerne har lært tilstrækkeligt spansk til at kunne kommunikere med bolivianerne, og de får en meget varm og positiv modtagelse. De får et venskabeligt forhold til til de lokale politibetjente og militærfolk, der skal beskytte dem, og en lille pige, den 11-årige Elena, bliver en maskot for de danske hjælpere.

Men så begynder det at gå galt. Kassandra bliver af Elenas forældre inviteret hen på den kakaoplantage, hvor de og Elena arbejder, og Kassandra giver en hånd med. Men hun antastes af arbejdsgiveren, som viser sig at være medlem af en terrorgruppe, Mangueras. Han forlanger, at de danske hjælpere forlader landet, for når de arrangerer skolegang for børnene, stjæler de hans arbejdskraft. Han overfalder Kassandra, som må flygte.

For at komme sig over de dårlige oplevelser, arrangerer de frivillige en cykeltur ad en berømt og berygtet vej gennem bjergene, Dødens Landevej. De flyver til en større by, lejer cykler der og begynder den farlige tur gennem bjergene. Undervejs overnatter de på et herberg, men her overfaldes de af folk fra Mangueras, og Kassandra tages som gidsel.

Herefter stiger spændingen til et næsten uudholdeligt højdepunkt, og slutningen skal ikke røbes.


Bogen er ganske velskrevet og bliver for hver side stadig mere spændende – ja, ligefrem åndeløst spændende! Den har alle de ingredienser, en spændingsroman skal have, og giver samtidig et fascinerende billede af et land, som ikke mange danskere kender til. Samtidig får man et indblik i de forhold, danske nødhjælpsarbejdere ofte må affinde sig med – det er et vanskeligt arbejde, det er krævende, og det kan være livsfarligt.

Som dansker føler man sig stolt over at have landsmænd, der er villige til at sætte livet på spil for at hjælpe nødlidende mennesker – så bogen er ikke blot spændende, den er også oplysende og inspirerende.

Forfatteren har gjort et grundigt stykke research-arbejde – man føler sig tryg ved beskrivelsen af Bolivias politiske, kulturelle og kriminelle problemer og landets betagende natur og charmerende, fattige befolkning. Det virker så ægte.